Kunstwerken van Anne Kooij; Ⓒ Anne Kooij ()

Galerie Kooij

Schilderijen, aquarellen en tekeningen van Anne Kooij

Welkom Bloemen Dorp, Stad en Land Modeltekenen Verbeelding Personen Natuur Kindertijd De zee Dieren Allerlei Over mij Contact

Nieuws

In zijn vrije tijd maakte mijn vader verschillende tekeningen en lino's. Mijn broer Peter en zus Karin hebben al jong in die richting hun talent ontwikkeld. Zelf heb ik in 1998 het plezier in tekenen en schilderen ten volle ontdekt.

Ik weet nog hoe bijzonder ik het vond wat er aan kleuren ontstond door het nat-in-nat-werken bij één van de eerste door mij gemaakte aquarellen. Nog steeds laat ik me verrassen door wat er uiteindelijk op papier of doek verschijnt.

Ik wil niet kiezen voor een bepaald thema, ik omarm veel!

 

Ik houd van kleur in mijn werk en kom vaak uit op allerlei bloemmotieven. Daarnaast probeer ik de sfeer van de dagelijkse realiteit in een schets te vangen. Of dat nu huizen zijn, het landschap waarin ik op dat moment ben of dat het een vrouw is die op een stoeltje in de schaduw haar siësta houdt. Soms werk ik schetsen later uit.

 

Van 2007 tot 2012 heb ik regelmatig bij Joost Remeeus in zijn atelier te Emst meegedaan aan model-tekenen-schilderen. In 2018-2019 bij Monique Bosch in Zutphen.

 

‘Schilderen is je blijven verwonderen’

 

Je kunt met mij contact opnemen bij interesse voor één van mijn werken of voor verdere informatie.

 

Anne-S Anne-modeltekenen